La Torre Ferrera XXX

En plena tardor, passejar pel bosc ens porta a captar aromes plenament primaverals que sorprenen els nostres sentits: no és gens estrany si veiem el romaní ben florit i alguns espàrrecs que treuen el cap entre els matolls. Aquesta sensació d’alegria, que en altres moments ens hauria fet pensar que l’hivern ja és fora i que anem de cara al bon temps, ara ens neguiteja. Busquem bolets i no en trobem, les cireres d’arboç són ben eixutes i tampoc sembla ser bon temps per a les oliveres.

Ara és hora de la descoberta, descobrim els nostres paisatges amb nous colors, nova fauna, i també és un temps de troballes. A mesura que es buiden els embassaments ens retrobem amb pobles oblidats, en podem recórrer els carrers i amb una mica de sort encara trobem algun veí que hi va néixer i ens pot explicar un munt d’anècdotes. Han sobreviscut al temps, potser surten per recordar-nos que abans, quan estaven plens de vida i buits d’aigua, el sistema de vida era un altre; potser no hem respectat la natura, segurament li hem demanat més del que ens podia donar.

Finalment ens arriba el Nadal i ens agradaria que fos un Nadal com els d’abans, amb fred, llar de foc, guants i bufanda. No ens hauríem imaginat mai com d’important és per a nosaltres el fet de tornar a gaudir d’aquesta fredor sobre les galtes, ve a ser un senyal que tot continua com abans. Però no ens podem deixar enganyar, les coses han canviat. La humitat del bosc no l’eixuga la tramuntana, que ja no bufa com abans. Ja no es podrà fer servir aquella expressió d’estar “tocat per la tramuntana”. Aquells dies freds, clars i secs els trobem a faltar. Ens haurem d’adaptar a tots aquests canvis, però mentrestant gaudirem de les Festes.

Bon Nadal a tothom!

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s